“Hiçbir ayna, tekrar demir olmadı. Hiçbir ekmek dönüp de yeniden buğday olmadı. Hiçbir üzüm tekrar koruk hâline dönmedi.
Piş ve olgunlaş, yani iyice yan ki, bozulmaktan kurtul!”

9 Mart 2011 Çarşamba

kışla karışık bahar...

bahara kar düştü,tıpkı ruhum gibi hava,
baharı yaşayan gönüller arasında,karlar yağıyor ruhuma...
böyle hissediyordum,ta ki dostun sıcacık sesini duyana kadar,hafif depresif,çok az bunalımdım aslında.ama neşe aşıladı gönlüme dost,kapatınca teli,ben iyi değildim aslında dedim kendi kendime meğer iyiymişim,sıcacık bir sese ihtiyacım varmış.
kursta habire depresyonda bir öğrencimiz var,garip kitaplar okuyup garip sorular soran en sonda bunalıma giren,geçen ders herkesin içinde,ilgi istediğin için bu haldesin,yeter çık bu dünya yıkılmış altında kalmış hallerinden,şımarıklık bu(tabii burayı biraz daha yumuşattım)demiştim.aslında aynı bendi eyma,benim onun yaşındaki hallerim,herkese göre fazlaydım ben,herkesten çok şey yaşamıştım,ailemle de aile olamamıştık hiç.içlerinde en tahammül edemediğim,belki de sevemediğim tek öğrenci benin aynısı olan.
artık eskisi gibi bunalım hallerimi dışa vurmamaya çalışıyorum,yada ençok sevdiklerime belki,ilgimi istiyorum bende bilmiyorum(ve bana sen ilgi many..sın diyen bir eşe sahibim,aslında bazen istediğim sadece ağlayacak bir omuz yada sadece elimin tutulmasıyken-bu yüzden eymaya acımasız davranıyorum herhalde,ben zaten bana hiç tahammül edemiyorken,vazgeçmeye çalıştıklarıma hiççç)
kaybolmak istiyorum çoğu zaman,sessizce sıvışmak aradan,ölmek belki,ama eli boş gidilmez ki,hani (af buyurun)meyhane köşelerinde dua edilesi insancıklar var(mış)dırya,içip içip beni kimse anlamıyor,benim hayatım roman.......sığınak içki,beni bir tek o anlar,ALLAH(CC)!!!!
çoğu zaman içtiklerimiz farklı olsa da ben de oturuyorum o masalara ALLAH(cc)yok oluyor hayatımdan,bi başıma kala kalıyorum içe dönüyorum orasıda felaket!gelsin daralmalar......
ney ki asıl niyetim,ben kötüyüm''yookk sen güzelsin,iyisin,hoşsun.......
biraz daha zorladığım zamanlar olmuştu kimilerini,azarlamışlardı en sonun da beni:(''(ben-eyma roller değişik hal birebir aynı)
niyetimin halisane kulluk olmadığı aşikar malesef:(
oysa beni duyan,beni seven,bana bakan RABBİM var elhamdülillah,en büyük zenginlik,dünyada fakir kimse yok aslında çoğumuz iman fakiriyiz bu yüzden,açız üşüyoruz...dostlarımla beraberken(onlar kendini bilir ,bir türlü yanyana gelmeyi başaramadığımız ama rüyalarda buluştuğumuz;))tüm hislerim köreliyor,sadece birliktelik kalıyor....
mevlananın RABB'LE birlikteliği gibi,gece boyu secdede kalmış,soğuktan sakalı gözyaşlarının donmasıyla seccadeye yapışmış ama o farkında değil,sevmekten,aşktan başka her duygusu körleşmiş.
o MEVLA'ya dostluğu öğrenmişti şems'ten....
inşaa olmalıyım yine yeniden tekrardan..
namazla istikamette daim olmalıyım.
yaşam sebebim ALLAH'A kulluk,emirlerine uymak olmalı,
tek korkum RABBİ gücendirmek olmalı,
hasretim medine,evim mekke olmalı,
hased kapılarımı kilitlemeli,af kapılarımı sonuna kadar
açmalıyım(affa muhtacım çünkü),
SÜKUTA MEYLETMELİYİM,SUSMALIYIM....
RABBİN yaşattığı her hal güzel,
kış da güzel yazda baharda güzel sonbaharda...
hüzünde güzel mutlululuk da ama en çok sevmek güzel...
karda açan kardelenler daha da güzel..

5 yorum:

songül dedi ki...

CANCAĞIZIM NE BU HAL BAK NEGÜZEL DIŞARDA KARÇOCUKLARA BAK NASILDA MUTLULAR ZORDUR KENDİN GİBİ OLANA TAHAMMÜL BİLİRİM AMA TEDAVİDE BUNUNLAYSA SEVMEK LAZIMMMMM

pınar dedi ki...

her daim çocuk olmak lazım aslında...bi ara kararıyor heryer ama hemen ardından bir el uzanıyor mutlaka elhamdülillah....
sevmeyi öğreneceğiz inşaallah..

nghnca dedi ki...

Karlı günler,karlı günler olsun inşallah...Şu a'nın üstüne şapka koyamasam da siz anlarsınız:))

nghnca dedi ki...

aklım sizde kaldı.....nasılsın pınarımm

pınar dedi ki...

canım,iyiyiz elhamdülillah...
diyardan gitmek yok,deve güdülmeli halindeyiz.:)