“Hiçbir ayna, tekrar demir olmadı. Hiçbir ekmek dönüp de yeniden buğday olmadı. Hiçbir üzüm tekrar koruk hâline dönmedi.
Piş ve olgunlaş, yani iyice yan ki, bozulmaktan kurtul!”

2 Mayıs 2011 Pazartesi

ev..

günlerdir ev alma telaşındaydık,başımızı sokacak bir yuvamız olsun..
bugün muradımıza erdik şükür küçücük kutu gibi bir evimiz oldu..
hayırlı olsun için arayan arkadaşım tanıdığı bir hanımın vefat haberini de verdi laf arasında,ben geçici evime sahip olmanın telaşında,o hanım gerçek evine yerleşti.hayat ne garip,onca ev baktık bazen kavga ettik eşimle,uykumuz kaçtı geceleri alınacak borçların ödeme hesabıyla..
aldığımız ev şuan oturduğumuz evin yarısı nerdeyse,eşyalarımızı elemeliyiz,küçücük evimizde rahat ve ferah oturabilmek için fazlalıklardan kurtulmalıyız.AMAN YA RABBİ!dedim sonunda kabirde böyle değilmi rahat etmek istiyorsan nefsinde kurtulmalısın,sadeleştirmeli hayatını takvaya bürünmelisin.malesef ki ne günlerce kabir baktım hayatımda ne de dünyalık bir ev için harcadığım zamanı ebedi mekanıma harcadım.insan ne garip gözüne sokulurken gerçekler,balyoz gibi kafasına inerken sıcak yatağına yatıp sabaha kadar mışıl mışıl uyuyabiliyor.aldığı borçlar uykusunu kaçırıyorken,RABB'den aldığı nefeslerin hesabı!uykumu hiç de kaçırmıyor!!
söylemek kolay,yazmak kolay içine işletip yaşamak zor çok zor....

9 yorum:

Ülkü dedi ki...

Eviniz hayırlı olsun, gideceğimiz evimizde cennette bir yerde olsun inşaallah..ne kadar doğru söyledikleriniz.

tuğçe dedi ki...

bu tefekkürle oturulan ev kabirdeki cennet bahçesine kapı olur inşallah...hayırlı olsun hem dünyanıza hem de ahiretinize inşallah, pınar ablacım...

pınar dedi ki...

teşekkür ederim ülkü,temenine tüm içtenliğimle amin diyorum..
tuğçem sağolasın.daha güzeli senin olsun,içinde bolca ibadet edilen huzurlu ferah bir evin olsun ve kabrinde cennet bahçesi olsun inşaallah..

Yusuf dedi ki...

yazıya yorum yapmama gerek yok çok güzel. eviniz hane-i saadet gibi olsun inş.

yazıyı okurken birden ezan sesi gelmeye başladı. hem dışardan hem bilgisayardan. benim bilgisayarda ezan okuyan bi program yok ki diye düşünürken senin blogdaki eklentiyi gördüm :)

Ankara için akşam ezanı ;)

nghnca dedi ki...

Maşallaah,çok sevindim,Allah hayır günler göstersin:))

cnfc dedi ki...

Hayırlı olsun Pınarcım (nihayet yorum yazabiliyorum, sorun giderildi cok sukur:
benim icin onemli bir soru: uzaga mı gidiyorsunuz? her gun gorusmesek de yakınımdaydın, o bile guzeldi dusundukce, pınar suracıkta nasılsa gitmesek de gelmesek de sıkl sık pnar suracıkta diyordum??? simdi nerede diyecegim acaba? tekrar hayırlı olsun...

pınar dedi ki...

nagehan,ceren teşekkür ederim,daha iyisi sizlerin olsun inşaallah..
ceren sorunu hallettiğine sevindim,ayrıca merak etme hala şuracıktayım oturduğum yere çok yakın.sadece XL evimden M bir eve geçiceğiz.dualarınızı bekleriz..

cnfc dedi ki...

ay cok guzel sevindim bu habere bir kez daha:)hem ev olayına hem yakın olmanıza. ama insaallah en kısa surede biz coooooooooook uzaklara gideriz, siz de bize misafir gelirsiniz! anladin sen onu:) şöyle dunyanın merkezi gibi bir yere insaallah!!!!! :))

pınar dedi ki...

inşaallah ceren,gidinde biran önce hayırlarla bize de vesile olun..