“Hiçbir ayna, tekrar demir olmadı. Hiçbir ekmek dönüp de yeniden buğday olmadı. Hiçbir üzüm tekrar koruk hâline dönmedi.
Piş ve olgunlaş, yani iyice yan ki, bozulmaktan kurtul!”

8 Mayıs 2011 Pazar

ölmek mümkün...

ev dağınık,temizlenmeli,bulaşıklar yıkanmalı,herşey ertelendi bilgisayarın başına geçildi.canım hiçbirşey yapmak istemiyordu.sonra haber geldi,selin vefat etmiş.kasas suresini işlerken, herkesin bir hikayesi var demiştik,selinle konuşmuş o aralar ablam,hastalıkla mücadelesinde sona yaklaştığını biliyordu ki,ölüm beyaz atlı prens gibi demiş ben beyaz atlı prensimi bekliyorum,beklediğine kavuştu.her ölüm erkendir diye bir laf edilir,aslında biliyoruz ki RABBİM herkesi olabileceği en güzel haldeyken alır,hastalığı çektikleri..evin çok güzeldir inşaallah selin.
gitmek istedim gidemedim cenazeye,evi olduğu gibi bırakıp uyudum,öğlen ezanı okundu duymamaya çalıştım sanki sadece selin için okunuyordu,sadece onun namazı için.ziyaretine gitmekde bir türlü nasip olmamıştı zaten,tatlı,naif sakin,halinden memnun hali gözümün önünde.yaşadığım
sürece,dünyada duyacağım son ezan benim için okunana kadar,kimbilir kaç kişi daha çıkacak hayatımdan.insan kendini ölüme en çok arkadaşları ölmeye başlayınca yakın hisseder demişti okuldaki yaşlı bir hocam.ne kadar doğru.ev hala darmadağınık her yer benden ilgi bekliyor,bu aralar hep böyle zaten evdeysem,dışarı çıkmayacaksam akşama yakın toplamaya çalışıyorum heryeri koştur koştur ne kadarı yetişirse,çoğu yetişmiyor erteleniyor,birikiyor.hayatımıda böyle geçiriyorum ertelenenler,birikenler.karmakarışık oldu yazı farkındayım ama bende karmakarışığım.okuyanlar selinimize bir fatiha okurlarsa çok sevinirim.

Ölmek Mümkün

Ölmek mümkün yolda yürürken
bir gün gülerken veya ağlarken
her an ölmek mümkün
Başlarken bir sabaha
kuşlara,ağaçlara bağırırken 'Merhaba'
Ve içimize dolarken umutları yeni günün
ölmek mümkün
Hasretler bittiğinde,dostlar geldiğinde,
hiç kimseyi görmediğinde,ağlamaklı üzgün
ansızın ölmek mümkün
Ölüm bu;
gülüşe ağlayışa bakmaz
gençti,ihtiyardı aldırmaz
kıştı,bahardı veya yaz
hesabını vermeden dünün gözün açık
ölmek mümkün
Şarkılar söylerken,evinde rahat yatakta
ya da savaşta
İfadesiz kalıverecek yüzün
Bir daha gülemeden,
ölmek mümkün
Ahmet Ünal Çam

5 yorum:

Asahhara dedi ki...

:( Selin'e Rabbim rahmet eylesin. Ölümü beyaz atlı prens olarak beklemiş ne güzel. Keşke bizlerde öyle bekleyebilsek.

songül dedi ki...

buyazıyı bugün hiç okumamak isterdim....uzak ölüm çoook uzak sanki!..ama değil hemde sevdiğin ,kardeş bildiğin ,yaşça senden küçük birinin yanına uğrayıp götürdi ise...seli kardeşi mekanın cennet olsun...umudum o ki sen temizlenerek gittin mevlaya...şükürle...kulaklarımda en son çınlayan sesin'abla kemoterapi almak istemiyorum artık ,ama sadece secdeyi özlediğim için buna razı olmam gerekiyor''.....ahhh güzel kardeşim kabrin nur dolsun...

Cahide dedi ki...

Daha bir kaç gün önce yaşadım aynı acıyı. Nasıl yakın,nasıl bizden ölüm.Hep ensemizde beklediği halde onu hissedememek ne gaflet. Rabbim Selin'e de rahmet eylesin.

n'eylersin, ölüm herkesin başında... uyandın uyanamadın olacak; kim bilir nerde, nasıl, kaç yaşında? bir namazlık saltanatın olacak, taht misali o musalla taşında!

Deli Anne dedi ki...

Allah rahmet eylesin.. ve tam da yazdığın şiirdeki gibi hissediyorum dünden beri..

pınar dedi ki...

cahide ölüm hep bizimle ama nedense kocaman bir sonsuzluk hissiyle yaşıyoruz,Rabbim yardımcımız olsun.Allah sizede sabır versin..
deli anne,ölmek mümkün ama heran o hisle yaşayabilsek,herşey küçücük kalacak,dağ gibi üzerimize gelenler ölüm karşısında hiçliği yaşayacak..